Navigation Menu+

Open Ateliers Duinoord 2016

Posted in Agenda

Spread the love

Tijdens het weekend van 17 en 18 september 2016 doet Nicky Konings mee aan Open Ateliers Duinoord 2016. Tijdens dit event stellen veertig kaart
kunstenaars hun atelier open voor publiek. De route voert je langs de ateliers van professionele kunstenaars in uiteenlopende disciplines (o.a. schilderen, illustreren, grafiek, fotografie, beeldhouwen, keramiek en glas).

Sjan2

Tapa 1

Sjan Verrips
Net als vorig jaar biedt Nicky ook deze keer gastvrijheid aan een kunstenares om met haar te exposeren. Sjan Verrips is na jaren als mode ontwerpster voor verschillende bedrijven te hebben gewerkt, vrij gaan werken. Ze heeft veel mozaïeken ontworpen en uitgevoerd en is gaan schilderen. Haar schilderingen, Tapa’s genaamd, zijn collages van heel veel lagen papier die worden beschilderd met verschillende motieven. In het begin werd Sjan geïnspireerd door Oceanië, waar de Tapa’s oorspronkelijk vandaan komen (maar dan beschilderd op boombast).

image

Tapa 2

Voor haar werk, maar ook daarna uit interesse, heeft ze veel gereisd en gezien. De ideeën voor de beschilderingen zijn een fusion van alle opgedane inspiratie, overal vandaan en uit allerlei culturen. Het maken van een Tapa kost veel tijd, de ondergronden worden laag voor laag opgebouwd en moeten tussendoor veel drogen. De toplaag bestaat uit verschillende soorten papier. Daarna wordt de Tapa beschilderd, het moet in 1 keer goed want een fout is niet te herstellen. Het kiezen van de motieven gebeurt intuïtief. Het gaat om de balans, de esthetiek.

OpeningstijdenAlle ateliers zijn beide dagen open van 12.00 tot 17.00 uur. Bij alle deelnemers zijn plattegronden/routes gratis verkrijgbaar. Tot dan!