Navigation Menu+

Open Ateliers Duinoord 2019

Posted in Archief

Spread the love

Ring van Jacqueline Leeuwenburgh

Op 15 en 16 juni 2019 wordt het jaarlijkse evenement Open Ateliers Duinoord met 39 deelnemers gehouden. Ik stel in dat weekend mijn atelier open aan de Ieplaan te Den Haag. Mijn gasten zijn dit jaar goudsmid Jacqueline Leeuwenburgh en schilderes Els Hoonhout. Beide kunstenaressen stellen zichzelf voor hieronder.

Jacqueline Leeuwenburgh

“Al op jonge leeftijd was voor mij duidelijk dat het maken van sieraden een grote rol zou gaan spelen in mijn leven. Deels gevormd door de Vakschool Schoonhoven en deels gevormd door ervaring en het leven, ontwerp en vervaardig ik sieraden die in overleg met de klant tot stand komen, maar vaak ook spontaan verschijnen.”

Jacqueline werkt voornamelijk in opdracht en heeft geen eigen winkel. Wel is een deel van haar collectie te vinden bij collega-edelsmeden in hun galeries. Zie verder haar website.

Els Hoonhout

Els Hoonhout, Tea-time, olie op gebloemde katoen op canvas, 70 x 50 cm

“In mijn werk probeer ik het alledaagse, de mens met al zijn gedoe, te vangen in een moment. Daarbij maak ik bewust gebruik van de ondergrond waarop ik schilder en ben ik op zoek naar de dialoog tussen waar het over gaat en waar het op geschilderd is. Hiervoor gebruik ik kleur, compositie en experimenteer ik met het materiaal van de ondergrond.” Bezoek haar website voor verdere informatie.

Het programma

Op veler verzoek zullen de Ateliers in 2019 een uur langer open zijn, te weten van 12.00 tot 18.00 uur! Hou de website van de organisatie in de gaten. Verder start er 7 juni 2019 een overzichtstentoonstelling van alle deelnemers. Deze duurt tot en met 26 juni en is te bezoeken in de Art Gallery/ Makelaardij Koenders, 2e Schuytstraat 164/hoek Reinkenstraat te Den Haag.

Open Ateliers Duinoord 2018

Van vorig jaar is een videoverslag gemaakt: