Navigation Menu+

Sustainability Art!

Posted in Archief

Spread the love

Twee kunstenaarscollectieven, Pulchri Studio uit Den Haag en Amstelland Kunst (VAK) uit regio Amstelland, organiseren gezamenlijk een tentoonstelling met de titel Sustainability Art. Meer dan vijftig kunstenaars laten hun visie op duurzaamheid zien onder begeleiding van curator Saskia Gras.

Nicky Konings is een van de kunstenaars. Van 9 februari tot en met 3 maart staat zij in Pulchri Studio te Den Haag. Daarna reist de tentoonstelling door naar Amsterdam en Delft

Deelnemerschap

‘Ik vind mijn deelname aan deze tentoonstelling belangrijk voor mijn kunstenaarschap’, zegt Nicky. Ze wil vanuit een diep beleefde interesse, de kunst van nomadische stammen levend houden, door met allerlei materiaal zoals oud leer, edelmetalen en keramiek nieuw eigen werk te vervaardigen.

Tijdens haar reizen door Noord-Afrika doet ze onderzoek naar kenmerkende vormen en patronen en laat ze zich inspireren. Haar potten en muurornamenten refereren aan de oudste vormen van kunst. Steeds meer culturen in ontwikkelingslanden verdwijnen, doordat de mensen wegtrekken ten gevolge van armoede, honger en oorlogen. Wanneer de Westerse wereld doorgaat met het uitputten van bronnen in ontwikkelingslanden, vernietigt zij ook die eeuwenoude culturen.

Nicky neemt deel met twee kunstwerken, Old Stories 1 en 2.

Old Stories 1, 2018/19, papierklei, vacht, leer, oud ijzer en metaal H 40cmx B35 cm. Vaas/ pot

Old Stories 2, 2018/19 (Muurornament H80cmxB80cm, papierklei,vacht,leer, oud ijzer en metaal.