Navigation Menu+

Exposities

 

 • Juni 2020: Open Ateliers 2020

Van 4 tot en met 25 juni vindt de Open Ateliers Duinoord e.o. plaats. In verband met de coronamaatregelen vindt de route online plaats. Iedereen is welkom om mijn website op deze dag te bezoeken (en ook op andere dagen natuurlijk!). Zie de website van de organisatie voor meer informatie.

 • Maart 2020: Voorjaarssalon 2020 Pulchri

Deze expositie loopt van 7 maart tot 21 juni 2020. Nicky is op deze salon aanwezig met een object.

 • November 2019: Kwekers in de Kunst

Tien vrouwelijke Scheveningse en Haagse kunstenaars lieten zich inspireren door het erfgoed in de collectie van Muzee Scheveningen. Nicky was vertegenwoordigd met een object dat

bestond uit verschillende delen die verwezen naar het vissersleven.

 • Oktober 2019: 2nd International Mural Ceramic Symposium, Tunesia

Nicky Konings is op uitnodiging van de Universiteit van Tunis voor een aantal weken aanwezig geweest op het symposium voor internationale keramiek-studenten in Tunesische stadje Soliman.

 • Oktober 2019: Najaarssalon Pulchri

In deze maand werd ook de Van Ommeren –  De Voogt Prijs 2019 uitgereikt. Nicky exposeerde op deze salon een keramisch object.

 • Juni 2019: Open Ateliers Duinoord

In het weekend van 15 en 16 juni stel ik mijn atelier open tijdens het evenement Open Ateliers Duinoord. Gastkunstenares is deze keer goudsmid Jacqueline Leeuwenburg.

 • Februari 2019: Sustainability Art

Twee kunstenaarscollectieven, Pulchri Studio uit Den Haag en Amstelland Kunst (VAK) uit regio Amstelland, organiseren gezamenlijk een tentoonstelling met de titel Sustainability Art. Meer dan vijftig kunstenaars laten hun visie op duurzaamheid zien onder begeleiding van curator Saskia Gras.

 • September 2018: Najaarssalon 2018 Pulchri Studio

Tot en met 14 oktober 2018 neem ik deel aan de jaarlijkse Najaarssalon.

 • Mei 2018: Open Atelierroute 2018 

In het weekend van 26 en 27 mei 2018 neem ik weer deel aan de jaarlijkse Open Atelierroute Duinoord.

 • April 2018: Voorjaarssalon 2018 Pulchri Studio

Tot en met 29 april 2018 exposeert Nicky Konings in de Pulchri Studio Den Haag. In de bovenzalen van Pulchri Studio wordt recent werk geëxposeerd van schilders, grafici, beeldhouwers en fotografen. Zoals gebruikelijk heeft de Voorjaarssalon geen vast thema.

 • Febr/maart 2018: Duo-expositie Kunststukken 101

Tot en met 10 maart 2018 exposeert Nicky Konings met Barabara Sterk in huiskamergalerie Kunststukken Ceramic legs101 aan de Thomsonlaan in Den Haag. Nicky laat haar nieuwste objecten zien waaronder een serie ‘ nieuwe benen’ .

 • Nov/dec 2017: De Oriënt 2.0

Nicky Konings neemt deel aan de Oriënt 2.0, een kunstproject van Pulchri Studio te Den Haag bestaande uit een expositie met een uitgebreid randprogramma, waarin hedendaagse kunstenaars hun visie tonen op het huidige Midden-Oosten en Noord-Afrika.

 • Juli/aug 2017: Zomerexpositie Galerie Sille Kunst & Culinair

Van 1 juli tot en met 31 augustus 2017 staat Nicky Konings met nieuw werk op de zomerexpositie Kunst & Culinair van Galerie Sille.

 • April/mei 2017: Voorjaarssalon 2017 Pulchri Studio

Nicky Konings exposeert van 22 april tot en met 14 mei 2017 haar nieuwe werk tijdens de Voorjaarssalon van Pulchri Studio. Tevens dingt zij mee naar de Jacob Hartogprijs 2017! Iedereen is uitgenodigd voor de opening op zaterdag 22 april a.s. om 17.00 uur. << Zie de website voor meer informatie en openingstijden >>

 • Oktober 2016 – 2017: Personal Relations (reizende expo miniatuurportretten)

Ik doe mee aan een reizende miniatuurportrettententoonstelling van 10cm x 15cm onder de titel Personal Relations. Deze expo begint in Londen in de Cello Factory (opening oktober) waarna de tentoonstelling doorreist naar de Tuingalery Pulchri (februari 2017), Virenza Italië, Reykjavik en Lissabon.

 • Oktober 2016: Najaarssalon 2016 Pulchri Studio

Van 1 t/m 23 oktober neem ik deel aan de jaarlijkse Najaarssalon van de Pulchri Studio. De expositie in het pand aan het Lange Voorhout wordt NajaarssalonPulchrigehouden in de bovenzalen. Voor deze salon kunnen alle kunstenaarsleden van Pulchri werk inbrengen, wat zorgt voor veel verscheidenheid. Traditiegetrouw wordt bij de Najaarssalon De Van Ommeren de Voogt Prijs uitgereikt. Een dag voor de opening vindt de jurering plaats; de jury kiest drie werken, waarvan uiteindelijk één de winnaar is. Het winnende werk wordt tijdens de opening op zaterdag 1 oktober 2016 bekend gemaakt.

 

De tentoonstelling wordt op zaterdag 1 oktober geopend om 17.00 uur. Het adres is Lange Voorhout 15 te Den Haag. Download hier de uitnodiging.

 • September 2016: Open Ateliers Duinoord

Tijdens het weekend van 17 en 18 september 2016 doet Nicky Konings mee aan Open Ateliers Duinoord 2016. Tijdens dit event stellen veertig openateliers640x480kunstenaars hun atelier open voor publiek. De route voert je langs de ateliers van professionele kunstenaars in uiteenlopende disciplines (o.a. schilderen, illustreren, grafiek, fotografie, beeldhouwen, keramiek en glas).

Sjan Verrips
Net als vorig jaar biedt Nicky ook deze keer gastvrijheid aan een kunstenares om met haar te exposeren. Sjan Verrips is na jaren als mode ontwerpster voor verschillende bedrijven te hebben gewerkt, vrij gaan werken. Ze heeft veel mozaïeken ontworpen en uitgevoerd en is gaan schilderen. Haar schilderingen, Tapa’s genaamd, zijn collages van heel veel lagen papier die worden beschilderd met verschillende motieven. In het begin werd Sjan geïnspireerd door Oceanië, waar de Tapa’s oorspronkelijk vandaan komen (maar dan beschilderd op boombast).

Voor haar werk, maar ook daarna uit interesse, heeft ze veel gereisd en gezien. De ideeën voor de beschilderingen zijn een fusion van alle opgedane imageinspiratie, overal vandaan en uit allerlei culturen. Het maken van een Tapa kost veel tijd, de ondergronden worden laag voor laag opgebouwd en moeten tussendoor veel drogen. De toplaag bestaat uit verschillende soorten papier. Daarna wordt de Tapa beschilderd, het moet in 1 keer goed want een fout is niet te herstellen. Het kiezen van de motieven gebeurt intuïtief. Het gaat om de balans, de esthetiek.

OpeningstijdenAlle ateliers zijn beide dagen open van 12.00 tot 17.00 uur. Bij alle deelnemers zijn plattegronden/routes gratis verkrijgbaar. Tot dan!

 

 • Juli 2016: Zomerexpositie Oudewater

Op 2 en 3 juli 2016 vindt er een zomerexpositie plaats van Galerie De Sille als onderdeel  van het event Kunst & Culinair Terras in Oudewater. Thema vanZomerexpositie_Rode_Peper de exposerende kunstenaars is rode peper. Nicky Konings heeft speciaal voor dit thema een nieuw object gecreëerd. Op Facebook is een speciale pagina gemaakt met het laatste nieuws over dit event met kunst, eten, drinken en muziek.

 

 

 • April 2016: Nominatie Jacob Hartogprijs 2016 Pulchri Studio

Nicky Konings is sinds kort officieel lid van de Pulchri Studio en dingt vanwege haar lidmaatschap mee naar de Jacob Hartogprijs 2016, die beschikbaar wordt gesteld door de Jacob Hartog Stichting.  Dit jaar zal tijdens de opening de 65e Jacob Hartogprijs worden uitgereikt door Sebastiaan Hartog in de bovenzalen van de Pulchri Studio. De expositie en de Voorjaarssalon van de Pulchri Studio van de werken is van 9 april t/m 1 mei 2016. De opening is op zaterdag 9 april 17.00 uur.

 • Oktober 2015: The New Season

Vrijdagavond 2 oktober (vanaf 20.00 uur) wordt het glas geheven met bezoekers tijdens de feestelijke opening van de expositie ‘ The New Season’. Samen met andere kunstenaars heb ik een groepsexpositie van gevarieerd werk. Ik exposeer daar uiteraard met mijn laatste keramische objecten.

De kunstenaars zijn vrijdagavond zelf ook aanwezig. Zondag 4 oktober is de galerie ook open van 12.00 tot 17.00 uur. De expositie duurt tot en met 7 november 2015.

 • Juli 2015: Tour de France langs Galerie SilleKunst

Sinds kort heb ik een aantal objecten in de permanente collectie van Galerie SilleKunst staan. De galerie is gelegen aan de Goudsestraatweg in Oudewater waar de 2e etappe van de Tour de France langskomt op zondag 5 juli 2015. In de galerie is een grote gevarieerde expositie te bezoeken met kunst geïnspireerd op de wielersport. Er zullen schilderijen, sculpturen en fotografie te zien zijn van hedendaagse Nederlandse kunstenaars.

 • Juni 2015: Open Ateliers Duinoord, Den Haag

In het weekend van 13 en 14 juni 2015 doe ik mee aan Open Ateliers Duinoord.

Kunstroute 2015

Kunstroute 2015

Tijdens dit event stelt een veertigtal kunstenaars hun atelier open voor publiek. De route voert langs de ateliers van professionele kunstenaars in uiteenlopende disciplines (o.a. schilderen, illustreren, grafiek, fotografie, beeldhouwen, keramiek en glas). Er is geen vaste route, je kunt starten bij elk adres.  Het werk van de kunstenaars kan tijdens dit weekend niet alleen bekeken, maar ook direct worden gekocht.

Tijdens Open Ateliers zal ik enkele nieuwe werken voor het eerst aan een groot publiek laten zien. Ik exposeer niet alleen nieuwe objecten, maar ook schalen en andere leuke hebbedingen. Iedereen die van mijn werk houdt, is die dagen welkom in mijn huis.

Openingstijden: Alle ateliers zijn beide dagen open van 12.00 tot 17.00 uur. Bij alle deelnemers zijn plattegronden/routes gratis verkrijgbaar. Tot dan!

Society Bones

Tijdens Open Ateliers ben ik gastvrouw voor twee bevriende kunstenaars: Maarten Fleskens, Caroline Lamet en Heleen Tervoort. Maarten en Caroline exposeren samen het project Society Bones, een drietal composities met als thema de vergankelijkheid van het leven. Het project resulteert zowel in de uitingsvorm van het object zelf als in de fotografie die het object vastlegt. Benieuwd? Kom kijken op 13 en 14 juni 2015! Hieronder zie je alvast een voorproefje.

Society Bones 1

Society Bones 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Society Bones 2

Society Bones 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Society Bones 3

Society Bones 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Caroline Lamet over haar kunst onder de naam Ka Sieraden:

Caroline Lamet

Vergeten sieraden……., geërfd , gekregen of vroeger gedragen.
Sieraden die je nu niet meer draagt omdat ze eigenlijk nu niet mooi zijn maar ze blijven wel dierbaar en/ of bijzonder.

het is een uitdaging voor mij om deze weer leven te geven door middel van samenvoegen, veranderen of om ze opnieuw te gebruiken als toevoeging in een ander sieraad.

Vooral om er een nieuw, mooi, dierbaar en vooral weer draagbaar sieraad van te maken.

 

Heleen Tervoort

Heleen1

Heleen Tervoort 1

Met naald draad en wollen dekens weet Heleen Tervoort een treffende gelijkenis neer te zetten van de meest uiteen lopende dieren. Na een serie jachttrofeeën heeft ze recent ook een serie honden gemaakt. Heleen is autodidact en gebruikt geen patronen. Zij knipt de stof uit de losse hand. Ook wel mouleren genaamd. Soms begint het met een deken waar zij een dier in ziet en als ze een bepaald dier wilt maken zoekt ze daar een deken bij.

Heleen Tervoort 2

Heleen Tervoort 2

 

 

 • September 2014: R’ dam Int’l Art Fair

kunstbeursIn het weekend van 12 en 13 september 2014 sta ik op de internationale kunstbeurs van Rotterdam.

Meer dan 200 galerijen en kunstenaars over de hele wereld zoals Japan, Rusland, Argentinië, India, Europa zullen samen met kunstenaars uit Rotterdam deelnemen aan de R’dam International Art Fair. Verwacht een gevarieerde verzameling van opvallende hedendaagse kunst. Schilderijen, beeldhouwwerken, fotografie en illustraties zullen worden gepresenteerd in een duizelingwekkend aanbod van talent. Alle kunstwerken zijn te koop in gevarieerde prijsklasse.

De Rotterdam International Art Fair vindt plaats van 12 tot en met 13 september 2014 in de Laurenskerk.

Openingstijden:
Vrijdag 12 september 2014: 18.00 – 22.00 uur
Openingsavond ‘The Private View & Vernissage’ €7,50 (koop hier een VIP-ticket).
Zaterdag 13 september 2014: 11.00 – 18.00 uur – gratis entree (registratie verplicht).

Tickets zijn verkrijgbaar online en ook bij de volgende adressen:
– De Laurenskerk, Grotekerkplein 15, R’dam.
– Rotterdam.info, Coolsingel 195-197, 3001 KM, R’dam.
– Kade 4, Spaansekade 4, 3011 ML R’dam.
– Grand Café Het Witte Huis, Geldersekade 1C, 3011 WB, R’dam.

Tot dan!

Join the fan page: www.facebook.com/GlobalArtAgency
Tweet us @GlobalArtAgency #RIAF14

http://www.artfairrotterdam.com/

 • April 2014: International Exhibition of Contemporary Ceramic

Op 1 april 2014 neem ik deel aan deze expositie in Gölköy-Bolu, een plaatsje halverwege tussen Istanbul en Ankara, Turkije. Zie de poster voor meer informatie.

 • April 2014: Inspirerende Ontmoetingen

Ik exposeer bij Galerie Smashing Colors in de weekends van 12 en 13 april en van 19 tot en met 21 april van 11.00 uur tot 18.00 uur. In beide weekends worden de open dagen Inspirerende Ontmoetingen 2014 georganiseerd.

Adres: Oude Tilburgsebaan 47-49, 5133 BD  Riel (bij Tilburg)
Telefoon: 06520 41 793

tourdagen_data_2014